Behandlingar

MASSAGE

Den massageform jag ger är så kallad klassisk massage. Redan för 5000 år sedan praktiserade kineserna detta och i Europa botade grekerna sjukdomar med massage för mer än 4000 år sedan. Hippokrates, "läkekonstens fader", skrev på 400-talet f. Kr. att varje läkare borde lära sig massage.
 
Några effekter vid massage: blodflödet, lymfcirkulationen och muskelns ämnesomsättning ökar, muskeln återhämtar sig snabbare, man får en avslappnande effekt på en spänd muskel, smärtimpulsernas flöde minskar och hudtemperaturen ökar två till tre grader.
Massage ger en lugnande och avslappnande effekt.

ZONTERAPI / REFLEXOLOGI

Den klassiska zonterapin utvecklades av den amerikanske läkaren William Fitzgerald (1872-1942), men behandlingsformen återfinns i många av de äldre kulturerna runt om i världen, sedan flera tusen år. Ett av de behandlingar1mest kända dokumenten finns i Sakkara, söder om de stora pyramiderna i Egypten, där man i Läkarnas grav (från 2330 f. Kr.) fann både bilder och text där zonterapin utövas. 

Den zonterapeutiska behandlingen bygger på de naturmedicinska teorierna om de kroppsliga sammanhangen att kroppen har ett väl utvecklat kommunikationsnät för, inte bara blod-, lymf- och nervbanor, utan också aukupunkturbanorna i kroppen. 

Zonterapi handlar om att kroppen har en inneboende medvetenhet att läka sig själv genom tryck och stimulering på zoner både på händer och fötter och att man därigenom sätter igång läkeprocessen.

 

ÖRONAKUPUNKTUR

Denna terapi har en lång historia, men kom i sin moderna form på 1950-talet. 

I ariculoterapi (arcel = öra på latin) arbetar man med zonkartor –  alla meridianer samlas runt örat som är ett mycket starkt reflexologiskt centrum. 

Örat är unikt med sina funktionspunkter, där en punkt kan samla ihop ett helt system, till exempel hormonsystemet, psyket, det känslomässiga systemet och ANS (autonomanervsystemet). 

Öronakupunktur används också vid behandling och avvänjning av olika missbruk som narkotika, alkohol, rökning, snusning och även vid matmissbruk.

 

NATURLIG FACELIFT

Detta är en ansiktsmassage som ger en naturlig ansiktslyftning utan kirurgiska ingrepp. 

Blodcirkulationen och den cellulära syresättningen ökas vilket ger huden en friskare lyster. 

Samtidigt bidrar massagen till att lösa upp muskelspänningar i ansikte, hals och huvud och öppnar för djup avslappning och inre frid. 

Naturlig Facelift är helande, renande och balanserande.

 

ReVoice / RÖSTMASSAGE

Behandlingen avlägsnar spänningar, förbättrar andningens effektivitet, har gynnsam effekt vid svårigheter med bettmuskulaturen. Behandlingen ger även lindring vid spänningshuvudvärk, yrsel och balansrubbningar. 
 
En behandlingsform framför allt för dig som använder rösten ofta. Specifika behandlingsområden är överkropp, hals, ansikte och huvud; men även resten av kroppen kan behandlas vid behov vid till exempel hållningsbesvär.

PRISER

Det går även bra att kombinera olika behandlingar, till exempel 30 minuter zonterapi och 30 minuter massage.

30 minuter

behandling

300 kronor

45 minuter

behandling

400 kronor

60 minuter

behandling

500 kronor

Save up to 45%

Boka tid för behandling: 
0739 519 689

Granstigen 7, Huddinge
Telefon: +46 739 519 689
bodyandzon (@) gmail.com

Copyright © 2010-2020  Wannefors Friskvård Body & Zon